Supa crema de napi

de ianculubita in Supe, 21 Ian 2015 | 3440 vizualizari

 

Daca-i miercuri, va poftesc la o supa care este buna si la diete
Am invatat, am auzit mereu de napi dar nu mi-a trecut prin mana niciodata, pana intr-o zi cand mi-a adus sotul meu de la gradina o punga plina cu napi!
Ei Lulule, apuca-te de gatit acum!!!!
Probabil se mai gatesc si altfel dar eu am ales sa fac cel mai simplu fel de mancare. Am scos din frigider tot ce am avut care sa se potriveasca la supa iar rezultatul a fost unul de exceptie!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de napi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 1 tija de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 l supa de legume sau de pui
  • 1 tubercul de galangal
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 cutie lapte de cocos
  • sare, piper
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de napi:

In primul rand se curata napii, o munca deloc usoara, se spala si se lasa deoparte in vas; in cratita cu ulei se caleste ceapa julien, usturoi, morcov, telina si napii, toate taiate la intamplare pentru ca la final se paseaza; se amesteca iar dupa ce totul s-a inmuiat, se adauga supa, tuberculul de galangal, cimbru, sare si se lasa la fiert cu capac 30-40 min

Se strecoara legumele, se scoate galangalul si crenguta de cimbru, se paseaza, piureul rezultat se amesteca cu laptele de cocos si cu supa atat cat doreste fiecare; mie-mi place mai groasa ca doar e supa-crema,a poi se pune din nou pe foc se potriveste de gust, se amesteca cu parmezan si se serveste fierbinte cu crutoane.

TIPS-URI

1

daca tot am amintit de galangal, vi-l recomand; este asemeni ghimbirului dar nu atat de intepator ca el, se foloseste mai ales in supe zdrobit apoi scos, ras sau feliat in diverse alte mancaruri sau chiar si dulciuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de napi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa strecurata de pui si legume cu galuste de gris